Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna dla mechaników samochodowych
Forum dla mechaników samochodowych
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

A4 1,9 TDI Quatro nie odpala po wyjęciu tablicy wskaźników

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Elektronika samochodowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krzyg
Starszy młotkowy
Starszy młotkowy



Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Cieszyn

PostWysłany: Pon 22:23, 28 Cze 2010    Temat postu: A4 1,9 TDI Quatro nie odpala po wyjęciu tablicy wskaźników

Nie odpowiada też żadne moduł kontrolny oprócz centralnego zamka.Miga immo.
Co z tym robić?
Pozdrawiam załogę.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fifek
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:07, 29 Cze 2010    Temat postu:

skoro imo miga to problem w immo, poza tym rozrusznik może być wzbudzany kontrolką więc przyczyn kilka, najlepiej jak podepniesz pod kompa i kody błędów zczytasz.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krzyg
Starszy młotkowy
Starszy młotkowy



Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Cieszyn

PostWysłany: Śro 11:54, 30 Cze 2010    Temat postu:

Pierwsze słyszę by rozrusznik był wzbudzany z kontrolki, to nie alternator.
Sprawa się wyjaśniła już.Powodem był brak napięcia po stacyjce i dlatego nie można było wejść w moduły sterujące.Po skasowaniu błędów, auto chodzi.
Dało się zauważyć,że po stuknięciu w kluczyk, kontrolki rozjaśniały i można było skanować w poszukiwaniu błędów.Od razu wyskoczył błąd brak B+ na immo.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Elektronika samochodowa Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin