Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna dla mechaników samochodowych
Forum dla mechaników samochodowych
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

vw polo 1.9d problem ze zgaszeniem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Elektronika samochodowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukaszxx
Starszy podawacz kluczy
Starszy podawacz kluczy



Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 22:28, 10 Wrz 2010    Temat postu: vw polo 1.9d problem ze zgaszeniem

mam vw polo rocznik 95 silnik 1.9d pompa wtryskowa firmy lucas auto zapala i pracuje normalnie ale liedy przekręce kluczyk a nawet go wyjme ze stacyjki silnik nadal pracuje, na pompie są dwa zaworki sterowane elektrycznie obydwa były wykręcane i sprawdzane po podaniu +12v i masy słychać że pykają, dodam jeszcze że pompa ta ma jakiś siłownik sterowany podciśnieniem ale on z tego co sie dowiedziałem nie odpowiada za gaszenie,jeżeli miał ktoś podobny przypadek i wie o co chodzi bardzo prosze o rade.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wasylek
Fachura
Fachura



Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 362
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: gdansk
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:14, 12 Wrz 2010    Temat postu:

kolego jezeli sciagniesz przewody z elektromagnesów z pompy to auto powinno zgasnac. bo te elektromagnesty puszczaja wahe w przelew .
pewnie kostka stacyjki sie rozsypała. wez probówke i zobacz czy jak nie masz właczonego zapłonu na elektromagnesach jest prad ? jesli jest to albo masz gdzies zware albo tak jak muwie stacyjka jest do wywalenia:)


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wasylek dnia Nie 19:16, 12 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Roman59
ADMIN
ADMIN



Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 3641
Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 226 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Podkarpacie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:02, 12 Wrz 2010    Temat postu:

Zaworek odcinający paliwo jest na głowicy pompy tak jak w pompach Bosch a te boczne nie są do gaszenia silnika,tylko on może być pod taką metalową obudową i go nie widać.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukaszxx
Starszy podawacz kluczy
Starszy podawacz kluczy



Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 20:24, 13 Wrz 2010    Temat postu:

stacjka jest ok po wyłączeniu na elektromagnesy nie przychodzi napiecie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Roman59
ADMIN
ADMIN



Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 3641
Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 226 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Podkarpacie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:10, 13 Wrz 2010    Temat postu:

Musisz rozebrać ten zaworek może tłoczek nie zamyka otworu i go nie zgasisz a on jest z takiej twardej gumki.Spróbuj lekko kluczem uderzyć w niego czy wtedy zgaśnie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Elektronika samochodowa Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin