Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna dla mechaników samochodowych
Forum dla mechaników samochodowych
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zmiana foteli z manualnych na elektryczne. Nie działają

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Elektronika samochodowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jojtek
Spec
Spec



Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 537
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 16:43, 04 Sie 2010    Temat postu: Zmiana foteli z manualnych na elektryczne. Nie działają

Koledzy mam taki mały problem. Sprzedaje auto na części (mitsubishi sigma) klient chciał kupic ode mnie fotele elektryczne bo w swojej sigmie ma manualne. W moim aucie działaja bez zarzutu w jego aucie chociaż nie ma elaktrycznych sa wyprowadzone przewody, podpiołem kostki a fotele ani drgną. bezpieczniki wszystkie ok. Czy musze coś jeszcze przelożyc jakiś sterownik modem czy wogóle coś jescze innego i trzeba kombinowac???
dziekuje za kazda rade.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
YaSIu
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świdnica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:34, 04 Sie 2010    Temat postu: Re: Zmiana foteli z manualnych na elektryczne. Nie działają

jojtek napisał:
Koledzy mam taki mały problem. Sprzedaje auto na części (mitsubishi sigma) klient chciał kupic ode mnie fotele elektryczne bo w swojej sigmie ma manualne. W moim aucie działaja bez zarzutu w jego aucie chociaż nie ma elaktrycznych sa wyprowadzone przewody, podpiołem kostki a fotele ani drgną. bezpieczniki wszystkie ok. Czy musze coś jeszcze przelożyc jakiś sterownik modem czy wogóle coś jescze innego i trzeba kombinowac???
dziekuje za kazda rade.

Gdzie podpiąłeś wyprowadzone przewody?? W oryginalnej były kostki do ele foteli??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jojtek
Spec
Spec



Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 537
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 9:59, 05 Sie 2010    Temat postu:

Kostki wpiąłem do fotela tam gdzie powinny byc. niec nie kombinowałem nic nie sztukowałem poprostu podpiąłem kostki a one nawet nie zamruczały Sad (1)
W aucie do które go chce je włożyc jest wyprowadzona wiązka widac że jest oryginalna wpiąłem kostki w fotele i nic.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
YaSIu
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świdnica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:32, 05 Sie 2010    Temat postu:

jojtek napisał:
Kostki wpiąłem do fotela tam gdzie powinny byc. niec nie kombinowałem nic nie sztukowałem poprostu podpiąłem kostki a one nawet nie zamruczały Sad (1)
W aucie do które go chce je włożyc jest wyprowadzona wiązka widac że jest oryginalna wpiąłem kostki w fotele i nic.

Być może gdzieś z drugiej strony tych przewodów nie są one podłączone - same kostki dochodzą do foteli ale drugi ich koniec może "wisieć w powietrzu" nigdzie nie podłączony - sprawdź to


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jojtek
Spec
Spec



Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 537
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:46, 05 Sie 2010    Temat postu:

może i mas zracje tylko gdzie mam szukac tego drugiego końca??
Z elektroniki i wogóle wszystko co z tym związane jestm noga straszna Sad (1) nie potrafie tego pijąc Sad (1)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
YaSIu
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świdnica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:09, 05 Sie 2010    Temat postu:

jojtek napisał:
może i mas zracje tylko gdzie mam szukac tego drugiego końca??
Z elektroniki i wogóle wszystko co z tym związane jestm noga straszna Sad (1) nie potrafie tego pijąc Sad (1)

Hmmmm i to jest dobre pytanie... Spróbuj wyczaić gdzie idzie cała wiązka z tymi przewodami od foteli. Kolejna sprawa to sprawdź miernikiem czy na kostkach jest napięcie, jak nie ma to niemal pewne że końce tych przewodów są nie podpięte


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Elektronika samochodowa Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin