Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
brak ogrzewania bmw e39

 
Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna » Mechanika samochodowa / Mechanika pojazdowa Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
brak ogrzewania bmw e39
Autor Wiadomość
mietek1257
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

Post brak ogrzewania bmw e39
witam mam problem z ogrzewaniem w bmw e39 520i a mianowicie wymienilem termostat i wszystko bylo ok ale od wczoraj nie mam wogule ogrzewania to znaczy leci powietrze ale tylko zimne co moze byc powodem mam ogrzewanie dwustrefowe bez klimy Crying or Very sad


Post został pochwalony 0 razy
Nie 13:42, 07 Lut 2010 Zobacz profil autora
Kełysz
ADMIN
ADMIN



Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 1598
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 59 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bolesławiec
Płeć: Mężczyzna

Post
Temat nie na miejscu przenosze.

Wpierw zobacz czy masz odpowiedni stan płynu chłodniczego. Jezeli tak proponuje sprawdzenie pompy wody. Silnik ci sie nie przegrzewa? Często dolewasz płynu chłodniczego?

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Nie 14:00, 07 Lut 2010 Zobacz profil autora
mietek1257
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

Post
witam autko dopiero kupilem plyn chlodniczy jest ok silnik sie nie przegrzewa wskazowka nawet nie dochodzi do pionu


Post został pochwalony 0 razy
Nie 14:29, 07 Lut 2010 Zobacz profil autora
krzyg
Starszy młotkowy
Starszy młotkowy



Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Cieszyn

Post
Może po prostu układ jest zapowietrzony?


Post został pochwalony 0 razy
Nie 15:20, 07 Lut 2010 Zobacz profil autora
mietek1257
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

Post
byc moze ale mam to autko dopiero miesiac i jestem zielony czy moze ktos mi podpowiedziec jak odpowietrzyc ????


Post został pochwalony 0 razy
Nie 15:49, 07 Lut 2010 Zobacz profil autora
tom2573
Starszy podawacz kluczy
Starszy podawacz kluczy



Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 41
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

Post
Witam obok korka wlewu na chlodnicy jest wkręt do odpowietrzania


Post został pochwalony 1 raz
Pon 1:50, 08 Lut 2010 Zobacz profil autora
Gość








Post
Jezeli wskazówka nie dochodzi do pionu to znaczy ze termostat do wymiany, w bmw przy rozgrzanym silniku wskazówka powinna stac pionowo i sie nie ruszac ani w lewo ani w prawo. Przerabialem to w swojej beemce. Może sie tez okazac ze masz pozatykane zaworki w elektrozaworze, co tez moze byc przyczyna braku ogrzewania, mozesz poszukac nowy elektrozawor lub go rozebrac przeczyscic, u mnie po takim zabiegu działa bez problemu.
Pon 11:49, 08 Lut 2010
Kełysz
ADMIN
ADMIN



Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 1598
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 59 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bolesławiec
Płeć: Mężczyzna

Post
Darekz ma racje. Być może zaworki elektromagnesu sie nie otwierają. Podobny problem miałem w swojej Bemce tylko ze u mnie wiecznie leciało ciepłe powietrze:P

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Pon 11:52, 08 Lut 2010 Zobacz profil autora
mietek1257
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

Post
dziekuje podjade do kumpla on sie troche zna to mi pomoze a co do termostatu to dopiero wymienilem nowy bo wskazowka byla na niebieskim polu a teraz jest wyzej ale nie w pionie


Post został pochwalony 0 razy
Pon 14:17, 08 Lut 2010 Zobacz profil autora
mietek1257
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

Post
witam wszystkich dziekuje za odpowiedzi autko odpowietrzone wymieniony termostat problem ogrzewania zniknal wiec jest ok ale wskazowka nie dochodzi calkowicie do pionu


Post został pochwalony 0 razy
Czw 13:50, 11 Lut 2010 Zobacz profil autora
Kełysz
ADMIN
ADMIN



Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 1598
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 59 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bolesławiec
Płeć: Mężczyzna

Post
mietek1257 napisał:
witam wszystkich dziekuje za odpowiedzi autko odpowietrzone wymieniony termostat problem ogrzewania zniknal wiec jest ok ale wskazowka nie dochodzi calkowicie do pionu


Jezeli wskazówka nie dochodzi do pionu może to równiez świadczyć o zepsutej wiskozie...

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Czw 14:17, 11 Lut 2010 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna » Mechanika samochodowa / Mechanika pojazdowa Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin