Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna dla mechaników samochodowych
Forum dla mechaników samochodowych
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

corsa b 1.4 16v odpala i gasnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Mechanika pojazdowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rawracer
Fachura
Fachura



Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 440
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:43, 17 Cze 2012    Temat postu: corsa b 1.4 16v odpala i gasnie

Witam serdecznie.
mam problem z corsa model silnika jak w temacie z automatyczna skrzynia biegow.
autko zostalo zalane pod korek i po ujechaniu 40km po autostradzie zapalila sie kontrolka check engine.jechalem dalej a po zatrzymaniu zaczal gubic obroty a nastepnie zgasilem silnik i nie moglem juz ponownie odpalic.po delikatnym ostygnieciu autko odpala,ale gasnie po okolo sekundzie dwoch.
pracuje rowno ale jakby odcinalo paliwo.
pompa daje cisnienie 2,8bara a powinno byc chyba 3,5 i nie wiem czy to moze byc problemem.po podlaczeniu skanera nie laczy sie ze sterownikiem,wogole jakby nie dochodzilo napiecie na vag bo nic nie wyswietla.
probowalem odpalac z odlaczonym hallem,lamda czujniekiem temperatury ale bez skutku.
mysle ze przyczyna awarii lezy gdzies po stronie elektryki.
jezeli spotkal sie ktos z podobnym przypadkiem,to prosze o sugestie w naprawieniu usterki.
Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Moderator
Moderator



Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 1486
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:09, 17 Cze 2012    Temat postu:

Immo wykluczyłeś ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rawracer
Fachura
Fachura



Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 440
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:34, 17 Cze 2012    Temat postu:

biore pod uwage,ale jeszcze nie sprawdzone.
jutro bede dlubal przy aucie po poludniu.
jest jescze tak ze po odpaleniu podnosi obroty na 1400 i dopiero spada i gasnie.
przy imo to mozliwe ze pochodzil by dluzej i przy probie ruszania by gasl tak przynajmniej vw maja.ze przy odpietym imo zapalasz i auto chodzi a dopiero przy ruszaniu gasnie.nie wiem jak maja ople.
ale mimo padnietego imo laczyl by sie vag,przynajmniej powinien a tu wychodzi kreska na wyswietlaczu.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez rawracer dnia Nie 13:35, 17 Cze 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Moderator
Moderator



Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 1486
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 14:26, 17 Cze 2012    Temat postu:

a tester masz na pewno dobry ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rawracer
Fachura
Fachura



Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 440
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:38, 17 Cze 2012    Temat postu:

tester dobry.toyota akurat stala w garazu na wymiane sworzni i po podpieciu idealnie sie polaczyl.tester po podpieciu do auta zaczyna od powitalnego loga danej marki auta a po podlaczeniuy w corsie pokazuje jedynie pozioma linie.
(heh czyli zgon,brak akcji serca)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Moderator
Moderator



Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 1486
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:18, 17 Cze 2012    Temat postu:

nie masz innego testera? Co to masz za tester ? Podłącz się z engine byle czym nawet w kiosku ruchu kupisz takie to popularne .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rawracer
Fachura
Fachura



Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 440
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:47, 17 Cze 2012    Temat postu:

tester salus.jak laczy z innymi autami a z tym nie to przeciez proste ze wina lezy gdzies po stronie elektryki.
prosze o wskazowki jezeli ktos spotkal sie z podobnym problemem w tym modelu auta.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Moderator
Moderator



Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 1486
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:59, 17 Cze 2012    Temat postu:

No to bez diagnozy cewka może być uszkodzona . patrzyłeś czy jak kręcisz jest iskra tzn po tym jak zgaśnie .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rawracer
Fachura
Fachura



Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 440
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:12, 17 Cze 2012    Temat postu:

cewka tam jest na module.podejrzewasz ze moze byc tak ze daje iskre a pozniej ja gubi?
rozwazam kazda propozycje i bede jutro sprawdzal.
obawiam sie tez jakiegos problemu ze sterownikiem silnika.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Moderator
Moderator



Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 1486
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:05, 17 Cze 2012    Temat postu:

Tak właśnie uważam ale nie trudno wyciągnąć świeće i zobaczyć czy jest iskra wtenczss.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rawracer
Fachura
Fachura



Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 440
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:28, 18 Cze 2012    Temat postu:

nie bylo dzis za bardzo czasu zeby zajac sie autkiem,ale podmieniony zostal przekaznik pompy paliwowej i autko zapala i chodzi nieco dluzej,ale tez cos odcina pompe paliwa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paciak
Mechanior
Mechanior



Dołączył: 25 Lis 2010
Posty: 221
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 21:52, 18 Cze 2012    Temat postu:

Masz wogóle napięcie na gnieździe diagnostycznym? Z immo to jest tak, ze albo nieodpala albo odpala i gaśnie po kilku sek. Ewentualnie bywa, ze nie odpala odłączasz aku i znów odpala na kilka sek bez zadnych skoków obrotów. Pali Ci sie kontrolka immo? Czy normalnie gaśnie? Swiec nie musisz odkrecać, włóz jak masz inna lub kawałek drucika w kapturek i normalnie jak ze świecą i przyłóż do metalu. Jeśli chcesz wykluczyc pompe to popstrykaj troche kluczykiem ale niepodpalaj. Właczss zapłon słyszysz bzykanie pompy kilka sek i znów wył/ wł. tak kilka razy jesli nie pochodzi dłuzej niz wczesniej to raczej bym wykluczył. Próbowałes odłaczyc minusa na kilka minut czy jest jakas róznica chodz przez chwile? Wogóle jak cos odcina pompe to ją odepnij i zapodaj na krótko. Jeśli pomoze bedziesz wiedział czego szukać.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Paciak dnia Pon 21:54, 18 Cze 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rawracer
Fachura
Fachura



Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 440
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:01, 18 Cze 2012    Temat postu:

kleme juz odpinalem i nic nie zmienilo.caly czas mruga kontrolka check engine i moze dlatego komputer odcina pompe.
jutro kolega wezmie jeszcze taki starszy komputer z programem diagnostycznym i zobaczymy czy sie polaczy.kontrolka immo gasnie nie pali sie.pompe bylo slychac teraz na nowym przekazniku,ale dalej to samo tyle ze nie odpalal na 1sek tylko na 3sek igasl, taka roznica wyszla.jutro cala elektryke trzeba bedzie przejrzec na poczatek.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Doktor
FACHMAN
FACHMAN



Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 1062
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 45 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:05, 18 Cze 2012    Temat postu:

a nie nalałeś jakiegos gównianego paliwa? cisnienie na pompie troche małe. Ja bym podmienił pompe i zobaczył.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafaello1974
Spec
Spec



Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: U.K

PostWysłany: Pon 23:40, 18 Cze 2012    Temat postu:

witam kolega mial podobny problem wszyscy bawili sie immo itakie tam,,,ale okazalo sie ze cewka glupiala juz i gubila iskre ,,,podmienilismy na chwile ze szrotu inna i problem zniknal,,ale czy u ciebie bedzie podobnie to niewiem najlepiej jakbys polaczyl sie z jakims interfejsem zeby zobaczyc bledy,,,,,jak masz dojscie do czesci to tez podmien na chwile i zobaczysz czy pomoglo jak nie to zawsze mozesz oddac coil pack
pozdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rawracer
Fachura
Fachura



Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 440
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:05, 21 Cze 2012    Temat postu:

dzis caly dzien spedzony przy aucie i rece opadaja poporostu.iskra jest caly czas jak sie kreci.podminiona zostala pompa i najlepsze co sie okazalo ze po podlaczeniu nowej pompy przestalo dochodzic napiecie na nia.po przekreceniu,czy podczas krecenia na kostce jest 0,42V.przekazniki podminiane byly,cala instalacja przejrzana.rece opadly jutro ma elektryk podjechac moze jemu uda sie zdiagnozowac problem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aba667
Młotkowy
Młotkowy



Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:18, 22 Cze 2012    Temat postu:

A próbowałeś ja dygnąć na samostarcie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rawracer
Fachura
Fachura



Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 440
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 7:40, 28 Cze 2012    Temat postu:

wczoraj auto zostalo przekazane do serwisu boscha i juz wiadomo co jest usterka.
nie wiem jak moglo to sie stac ale spalony jest sterownik immobilajsera.
elektryk sie dziwi i mowi ze nie spotkal sie jescze z takim przypadkiem a wyglada to jakby bylo celowo zrobione?
w kazdym razie immo bedzie omijane ze wzgledu na koszta.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafaello1974
Spec
Spec



Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: U.K

PostWysłany: Czw 17:29, 28 Cze 2012    Temat postu:

hmmmm a jednak immo
pozdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Mechanika pojazdowa Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin