Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna dla mechaników samochodowych
Forum dla mechaników samochodowych
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

PROBLEM Z OCTAWIOM

 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Elektronika samochodowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Sob 14:10, 17 Sty 2009    Temat postu: PROBLEM Z OCTAWIOM

WITAM mam prroblem ze skodom 1.6 2002r czasami nie chce odpalić a dzieje sie to tylko sporadycznie i tylko wtedy gdy nie zgaśnie po włączeniu zapłonu żółta kontrolka {autko} gdy miga to nie chce odpalić pomimo że rozrusznik kręci JEŻELI KTOŚ COŚ MOŻE WIEDZIEĆ TO Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Idea PROSZĘ O POMOC Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tarantula
Specjalista
Specjalista



Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 1100
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 34 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Belgia/Małopolska KLI
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:35, 17 Sty 2009    Temat postu:

kontrolka cewki,moze też błąd jakiegos cylindra(pierwszego).Moze to też być tryb awaryjny.
Masz czasami tak że nie mozesz zgasić samochodu?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Nie 22:59, 18 Sty 2009    Temat postu:

i powiem jeszcze żezaczęło mi się to dziać po zamontowaniu instalacji gazowej [sekwencja] tam jest dodatkowy moduł do sterowania wtryskami ma to coś wspulnego?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Wto 16:32, 20 Sty 2009    Temat postu: Witam

Kontrolka żółta z symbolem autka odpowiada z immobilizer i do czasu jak ona nie zgaśnie znaczy że nie rozpoznano kluczyka i sterownik nie został odblokowany, może to być spowodowane uszkodze niem kluczyka, uszkodzeniam anteny ommo która jest w okolicy stacyjki lub uszkodzeniam sterownika ale to już ostateczność, spróbuj przekodować immo jeżeli oczywiście masz 5 cyfrwy kod serwisowy, czasami pomaga, jezeli kodu nie masz to sterownik do elektronika żeby wpisał nowy kod.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Wto 22:33, 20 Sty 2009    Temat postu:

aha czyli można spróbować używać drógiego kłuczyka i powinienem jedną opcje wyeliminować ?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Wto 22:36, 20 Sty 2009    Temat postu:

tak , a jeżeli nie to ściąg plastik pod kierownicą i spróbuj poruszać wiązkami
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Wto 22:43, 20 Sty 2009    Temat postu:

a z tymi wiązkami to co za motyw?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Wto 22:47, 20 Sty 2009    Temat postu:

często się zasmażają tzn. kostki

Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Wto 22:47, 20 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Śro 19:28, 21 Sty 2009    Temat postu:

a od czego te kostki co ?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Śro 20:18, 21 Sty 2009    Temat postu:

czasami jak poruszasz tam nimi to się pierścień od immobilizera ruszy. Wtedy się dowiesz czy się rusza czy nie
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Nie 9:18, 15 Lut 2009    Temat postu:

temat closed
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tarantula
Specjalista
Specjalista



Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 1100
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 34 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Belgia/Małopolska KLI
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:26, 15 Lut 2009    Temat postu:

Zamykam:>

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum dla mechaników samochodowych Strona Główna -> Mechanika samochodowa / Elektronika samochodowa Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin